Bouwkundig Keurder Woningen

De kwalitatieve bepaling van de bouwtechnische staat van een woning wordt steeds belangrijker. Hypotheekverstrekkers vragen naar een weergave van de bouwtechnische kwaliteit in de vorm van een uitgebreide rapportage. Om dit te kunnen doen, zijn o.a. bouwkundig keurders nodig!

Het fundament voor je carrière

Tijdens de 10-daagse opleiding ontwikkelt de deelnemer zich tot een bekwaam bouwkundig keurder woningen. De afgestudeerde HTI Bouwkundig Keurder Woningen is in staat om bestaande woningen technisch professioneel te beoordelen op minimale prestatie-eisen van de (toekomstige) gebruiker en/of wet-/regelgever. Bekijk de brochure.

Start: september 2022

Meer informatie

Doelgroep
De doelgroep voor de opleiding HTI Bouwkundig Keurder Woningen zijn functionarissen uit de bouw- en vastgoedsector die minimaal mbo-4 werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring hebben binnen het bouwkundige kader of in het technisch beoordelen, beheren en/of onderhouden van vastgoed. Tijdens de 10-daagse opleiding ontwikkelt de deelnemer zich tot een bekwaam bouwkundig keurder woningen. De afgestudeerde HTI Bouwkundig Keurder Woningen is in staat om bestaande woningen technisch professioneel te beoordelen op minimale prestatie-eisen van de (toekomstige) gebruiker en/of wet-/regelgever.

Opzet van de opleiding
De opleiding bestaat uit een viertal modules waarin theorie afgewisseld wordt met casuïstiek:

  • Het speelveld van de bouwkundig keurder woningen
  • De bouwkundig keurder woningen als professional
  • De bouwtechnische kwaliteitsinspectie
  • De prestatie-eisen
  • Praktijkdag 
  • Examen

Totale opleidingsduur
10 lesdagen verspreid over ongeveer 6 maanden. 

Investering 2022-2023

Intake assessment en inschrijving € 160,-. Bij definitieve inschrijving wordt dit bedrag in mindering gebracht op het lesgeld.

Lesgeld, incl. studiemateriaal, praktijkdag en examinering € 3.950,-. Herexamen € 160,-.

Voor betalingsvoorwaarden verwijzen wij naar onze Algemene Voorwaarden.

Contact studie Bouwkundig Keurder Woningen

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Paul Simons op telefoonnummer 06 5208 6692 of mail: paul.simons@hti-opleidingen.nl