Bouwkundig Keurder Woningen

Met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zet de regering al jaren in op verbetering van de kwaliteit van de bouw en een sterkere positie van de consument. Twee belangrijke onderdelen in de nieuwe wet zijn dat het vastleggen van de kwaliteit een taak wordt van de bouwer (van vooraf op papier toetsen naar bij oplevering in de praktijk toetsen) en de aannemer wordt aansprakelijk voor gebreken die redelijkerwijs bij de oplevering ontdekt hadden kunnen worden.

Het fundament voor je carrière

Tijdens de 10-daagse opleiding ontwikkelt de deelnemer zich tot een bekwaam bouwkundig keurder woningen. De afgestudeerde HTI Bouwkundig Keurder Woningen is in staat om bestaande woningen technisch professioneel te beoordelen op minimale prestatie-eisen van de (toekomstige) gebruiker en/of wet-/regelgever. Bekijk de brochure.

Start: september 2020

Meer informatie

Doelgroep
De doelgroep voor de opleiding HTI Bouwkundig Keurder Woningen zijn functionarissen uit de bouw- en vastgoedsector die minimaal mbo-4 werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring hebben binnen het bouwkundige kader of in het technisch beoordelen, beheren en/of onderhouden van vastgoed. Tijdens de 10-daagse opleiding ontwikkelt de deelnemer zich tot een bekwaam bouwkundig keurder woningen. De afgestudeerde HTI Bouwkundig Keurder Woningen is in staat om bestaande woningen technisch professioneel te beoordelen op minimale prestatie-eisen van de (toekomstige) gebruiker en/of wet-/regelgever.

Opzet van de opleiding
De opleiding bestaat uit een viertal modules waarin theorie afgewisseld wordt met casuïstiek:

  • Het speelveld van de bouwkundig keurder woningen
  • De bouwkundig keurder woningen als professional
  • De bouwtechnische kwaliteitsinspectie
  • De prestatie-eisen
  • Praktijkdag 
  • Examen

Totale opleidingsduur
10 dagen (3x zaterdag, 7x donderdagmiddag & avond)

Kosten Bouwkundig Keurder Woningen 2020-2021 - nieuwe studenten

Intake assessment en inschrijving € 155,-. Bij definitieve inschrijving wordt dit bedrag in mindering gebracht op het lesgeld.

Lesgeld, incl. studiemateriaal, praktijkdag en examinering € 3.950,-. Herexamen € 155,-

Voor betalingsvoorwaarden verwijzen wij naar onze Algemene Voorwaarden.

Contact studie Bouwkundig Keurder Woningen

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Paul Simons op telefoonnummer 06 5208 6692 of mail: paul.simons@hti-opleidingen.nl