Laten we blijven investeren in kennis en kunde, want wij zijn doorbouwers

Robbert van Dinther HTI KPE Groep.jpgdonderdag 28 januari 2021 09:28

Robbert van Dinther, HTI & KPE: “De bouwsector staat voor een grote opgave. De druk op de woningbouw, de energietransitie, het waarborgen van de constructieve veiligheid, de transitieopgave van binnenstedelijke gebouwen, de verdere uitrol van circulair bouwen, industrialisering, robotisering, de digitalisering en noem maar op…

Gelukkig werd de afgelopen periode duidelijk dat de bouwsector zich niet laat afremmen! De hashtag #doorbouwers werd opnieuw in het leven geroepen, want het bouwen van o.a. woningen moet doorgaan. Bij bouwprocessen komt niet alleen een hoop materiaal kijken, maar ook veel kennis en kunde. Daarom blijft de sector behoefte hebben aan goed opgeleid personeel.

Ik ben trots dat we bij KPE Bouw en het Hoger Technisch Instituut (HTI) de afgelopen periode niet stil hebben gezeten: het helpen van bouwprofessionals bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden gaat onverminderd door. Neem bijvoorbeeld het HTI. De praktijkgerichte opleidingen van het HTI worden momenteel volledig online aangeboden, maar worden – zodra het weer mogelijk is - hybride of volledig op locatie aangeboden.

De (post) hbo-opleidingen van het HTI richten zich op de laatste ontwikkelingen uit de bouwsector. Er staan enkel docenten ‘voor de klas’ die al een flinke dosis praktijkervaring hebben opgedaan. Zij delen hun kennis met de studenten op zaterdag, zodat de studenten dit maandag kunnen inzetten bij hun werkgever in de bouw. HTI-studenten betreden de bouwvloer straks met een flinke dosis kennis en ervaring. Inmiddels zitten er veel alumni op verschillende vooraanstaande posities binnen de bouwkolom.

Na een periode die voor veel mensen in het teken stond van beperkingen, gaat de zon vast en zeker schijnen in het najaar van 2021. Laten we in de tussentijd blijven investeren in kennis en kunde. Alle lessen van het HTI gaan dit en komend studiejaar door. Want wij zijn doorbouwers! ‘’

_________________________________________________________________________________

Het HTI biedt praktijkgerichte opleidingen in deeltijdvorm aan. In september kun je weer starten aan:

Naast deze studierichtingen kan je ook bij het HTI de leergang Bouwkundig Keurder Woningen volgen.

Wil je een flinke carrière boost? Meld je dan aan voor een virtuele kennismaking. Tijdens deze kennismaking vertellen we je alles over de leslocatie, studie-inhoud, docenten, onderwijsvorm, studiebelasting et cetera. Er blijft uiteraard voldoende tijd over om vragen te stellen.

« Terug