Dag van de Constructeur dit jaar op 6 juni

Frank Kaalberg.png

Frank Kaalberg, voorzitter van de programmacommissie en bestuurslid van VNconstructeurs.

woensdag 20 maart 2024 08:02

Samenwerken, veiligheid en duurzaamheid ook dit jaar centrale thema

De Dag van de Constructeur vindt dit jaar op 6 juni plaats in Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Het thema is net zoals vorig jaar ‘Samenwerken aan veilige én duurzame constructies’. “Bij succes geprolongeerd”, zegt Frank Kaalberg, voorzitter van de programmacommissie en bestuurslid van VNconstructeurs. “Je kunt natuurlijk geforceerd een nieuw thema bedenken, maar deze drie pijlers blijven de komende jaren centraal staan in het vak van de constructeur. En vanzelfsprekend zal de invulling van de thema’s anders zijn dan afgelopen jaar.”


Verscheidenheid aan subsessies

Behalve de thema’s veiligheid en duurzaamheid staat ook het thema digitalisering op het programma tijdens de subsessies van het congres. Voor zowel de utiliteitsbouw, de woningbouw en de infra staan er vakspecifieke sessies op het programma. Kaalberg: “Dan moet je denken aan de volgende lezingen: vergroting van de leefbaarheid rond de Antwerpse Ring door grensverleggende constructies voor Oosterweelverbinding, beton onderweg naar zero impact, verbouwing CS Amsterdam, schaalvergroting woningbouw door automatisering, constructief ontwerpen met hout en duurzaam ontwerp van de Fenix Loods. Het complete programma zal in de komende weken een definitief karakter krijgen. Op de website dagvandeconstructeur.nl blijf je op de hoogte van de laatste stand van zaken.”


Keynote sprekers

Ook dit jaar zullen -in samenwerking met het Constructeursregister- de in het afgelopen jaar geaccrediteerde Registerconstructeurs en Registerontwerpers worden gelauwerd. Verder staat ook de bekendmaking van de Constructeur van het jaar 2024 op het programma. “Verder hebben we weer drie gerenommeerde keynote sprekers vastgelegd”, vertelt Kaalberg. “Zo zal de Constructeur van het jaar 2023, Hans de Wit, een lezing verzorgen over de invloed van de duurzaamheidsparadox en de digitalisering in het werk van de constructeur. De Wit is managing director bij Tunnel Engineering Consultancy (TEC). Een permanente samenwerking op het gebied van ondergrondse infrastructuur tussen Royal HaskoningDHV en Witteveen+Bos. Bram Mommers is Global Technology Officer bij Arcadis en zal vertellen over de impact van Artificial Intelligence voor de constructeur. Tot slot is Jack Smeets vastgelegd als keynote spreker. Smeets is voorzitter van VNconstructeurs en lid van de stuurgroep van het programma Veiligheid in de Bouw. Hij zal toelichten hoe het spoor Constructieve Veiligheid binnen dit programma verder wordt uitgewerkt en specifiek ingaan op de eindverantwoordelijkheid van de coördinerend constructeur. Kortom het wordt weer een zeer interessant en inspirerend congres dat eigenlijk geen enkele constructeur mag missen.”

De Dag van de Constructeur is een initiatief van VNconstructeurs en is powered by KPE Bouw & Infra en het Hoger Technisch Instituut (HTI).

Klik hier voor meer informatie of direct inschrijven.

« Terug