Constructeur Samantha Heins: ‘’In de toekomst zou ik graag een mix van online en offline studeren zien.”

Samantha-Heins_web.jpgzondag 04 april 2021 11:49

In dit artikel is Samantha Heins, student aan het Hoger Technisch Instituut, aan het woord over haar persoonlijke ervaring met offline én online studeren.

Kun je jezelf voorstellen?

‘’Mijn naam is Samantha en ik ben werkzaam als constructeur bij Uticon B.V. Ik heb hbo Bouwkunde gestudeerd en sinds september 2018 volg ik de HTI-opleiding Beton & Staal. In 2018 ben ik gestart met de specialisatie Staalconstructeur en nu volg ik de specialisatie Betonconstructeur. Omdat ik beide specialisaties aan het HTI volg, kan ik de specialisatie Betonconstructeur in één jaar volgen in plaats van twee jaar.”

Vorig jaar moest het HTI vanwege COVID-19 tijdelijk haar leslokalen sluiten en werden de lessen online aangeboden. Hoe heb je toen de overgang van offline naar online studeren ervaren?

‘’Op het moment dat de docenten vanuit huis les moesten geven, ging dat direct goed. Na verloop van tijd konden er met de nodige maatregelen weer offline lessen plaatsvinden. Daarnaast bleef het ook mogelijk om de lessen online te volgen wanneer je persoonlijke situatie daarnaar vroeg. In het begin was het even zoeken hoe deze hybride lesvorm het beste kon worden ingevuld, maar na verloop van tijd ging dit steeds beter.”

Merk je voordelen van het online studeren?

‘’Het scheelt in ieder geval veel tijd! Je hoeft namelijk niet te reizen en dit zie ik als een voordeel. Daarnaast is het soms lastig om de gehele lesdag gefocust te zijn. Het is dus handig dat de les nu opgenomen wordt. Zo kun je de les of delen daarvan rustig terugkijken, dat is super fijn.”

Mis je bepaalde aspecten aan het offline studeren?

‘’Ik mis soms de persoonlijke interactie.”

Hoe zou jij in de toekomst het liefst studeren?

‘’Ik zou het fijn vinden als de lessen in de toekomst nog steeds opgenomen worden, zodat je de les kunt terugkijken wanneer je onverhoopt een les mist. Maar de interactie tijdens een offline les blijft belangrijk, dus ik zou in de toekomst graag een mix van offline en online studeren zien.”

« Terug