Nieuwe docent Jasper Eenhoorn klaar voor Wiskunde 3 (Beton & Staal)

Jasper Eenhoorn.jpgwoensdag 19 augustus 2020 10:31

Het Hoger Technisch Instituut verwelkomt Jasper Eenhoorn als docent Wiskunde 3 bij de HTI-opleiding Beton & Staal! Zijn studie in natuur- en wiskunde aan de TU Delft is het fundament voor zijn technische kennis over lineaire algebra, statistiek en numerieke methoden.

Daarnaast heeft Jasper zich verdiept in o.a. programmeren. Door het geschreven onderwijs aan te vullen met het gebruik van programmeerprogramma’s als Numpy (Python) en Maple, legt Jasper tijdens zijn lessen de verbinding met de praktijk. Daar worden berekeningen tenslotte door de computer uitgevoerd.

Een uitgesproken visie op het vakgebied
Jasper: ‘’Wiskunde draait om structuur. Dankzij die structuur kunnen we problemen analyseren en op elegante manieren oplossen. Vergelijk wiskunde met taal: een grotere woordenschat stelt je in staat om meer te zeggen met minder woorden. Door kleine resultaten of concepten te generaliseren, beginnen we steeds meer het grote plaatje te zien. En dan hoeven we niet meer met handen en voeten te rekenen of in 1’en en 0’en te programmeren.’’

Met deze visie is het Jasper’s doel om verduidelijking te geven aan problemen die studenten tegenkomen binnen het werkveld. Jasper wil daarom met de studenten de interactie aangaan en over wiskundige vraagstukken sparren zodat het vak bij hen écht gaat leven.

Iets eigen maken
Jasper: ‘’Het mooiste stadium van leren is wanneer de stof eigen wordt en er naast feitelijke kennis ook inzicht en intuïtie groeit. De studenten hebben tijdens Wiskunde 1 en 2 al veel geleerd. Tijdens mijn lessen ga ik mijn uiterste best doen om de studenten ook de onderwerpen van het vak Wiskunde 3 eigen te maken. Ik ben razend enthousiast en klaar voor deze nieuwe uitdaging!’’

« Terug