Alumni aan het woord: Niels van der Werf

alumni_Niels.pngvrijdag 05 oktober 2018

"HTI sloot goed aan op mijn wensen, ik wilde een (opleidings)niveau hoger dan waar ik vandaan kwam maar niet een volledige opleiding."

In de rijke historie van ons opleidingsinstituut zijn veel studenten die met plezier terugkijken naar hun periode bij het HTI. Tegenwoordig werken de alumni overal en nergens en zijn we trots op hun prestaties. In dit interview spreken we met Niels van der Werf. Hij volgde de opleiding Bouwkosten en werkt momenteel als projectleider wonen bij Royal BAM Group N.V.

Waarom besloot u om door te leren en te beginnen aan de opleiding Bouwkosten?

Door omstandigheden ben ik in 2002 in het vak calculatie gerold. Het bedrijf, waar ik mijn MTS heb afgerond met een half jaar stage, moest 2 jaar na mijn indiensttreding bezuinigen en daardoor moest ik op zoek naar iets anders. Min of meer noodgedwongen ben ik daarom bij een calculatiebureau begonnen. Hier ben ik het vak Calculeren gaan waarderen. Toen ik na 2 jaar de beginselen van het calculeren onder de knie had, zocht ik naar wat verdieping. Zo ben ik met HTI Calculatie in aanraking gekomen.

Waarom heeft u voor het HTI gekozen?

HTI sloot goed aan op mijn wensen, ik wilde een (opleidings)niveau hoger dan waar ik vandaan kwam maar niet een volledige opleiding. Op dat moment wilde ik mij specialiseren in bouwkosten. Deze opleiding sprak mij aan, omdat de theorie wordt gebracht door mensen uit de praktijk. Daarnaast zijn ook de cases en medestudenten waar je mee werkt, gerelateerd aan de dagelijkse praktijk.

Wat waren de hoogtepunten van de opleiding voor u?

Hoogtepunten van het HTI en de opleiding Bouwkosten waren het moment van starten; kennis maken met de net zo enthousiaste medestudenten en de diploma-uitreiking.

Zou u het HTI aanbevelen, aan wie, en waarom?

Bouwkosten zijn belangrijk in elke functie binnen de bouwwereld. Of je nu administratief medewerker, directeur, timmerman, calculator of werkvoorbereider bent, je krijgt allemaal te maken met de (integrale) kostprijs. Ik raad dan ook elke starter, stagiair of afstudeerder die ik begeleid aan om te starten in een calculatie-functie.

(Hoe) komt het geleerde terug in uw dagelijkse praktijk?

Momenteel ben ik projectleider en volg de opleiding Technische Bedrijfskunde. Ook in deze twee rollen komt het aspect bouwkosten bijna dagelijks terug en kan ik de kennis die toentertijd heb opgedaan goed gebruiken.

Ook geïnteresseerd?
Lees dan nu meer over de opleiding Bouwkosten.

« Terug