Student aan het woord: Clint Bosman

CLint Bosman klein.pngmaandag 23 april 2018 12:04

Binnen het HTI is de opleiding Bouwkunde een van de meest gekozen opleidingen. Een van deze enthousiaste studenten hieraan is Clint Bosman, die via de opleiding wil groeien binnen het bedrijf.

Binnen het HTI is de opleiding Bouwkunde een van de meest gekozen opleidingen. Een van deze enthousiaste studenten hieraan is Clint Bosman, die via de opleiding wil groeien binnen het bedrijf.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Clint Bosman en werk momenteel als uitvoerder bij Stam + De Koning Vastgoed en Bouw. Na de middelbare school ben ik begonnen aan de opleiding timmerman (BBl2), aansluitend Allround timmerman (BBl3) en vervolgens heb ik de MBO-4 (BBl 4)-opleiding Uitvoering bouw afgerond. Binnen Stam en de koning heb ik afgelopen jaar een mooie kans gekregen om zelfstandig de uitvoering van een vrijstaande woning te regelen. Momenteel zit ik op een Project van 87 woningen en 40 appartement met als taak de complete uitvoering te regelen tot aan de afbouw. Op dit project zit ook een Hoofd-Uitvoerder, uitvoerder voor de afbouw en een werkvoorbereider.

Mijn doel is om nog verder te groeien binnen de organisatie.

Hoe ben je bij het HTI terecht gekomen?

Ik heb bij mijn werkgever de vraag gelegd dat ik graag een deeltijdopleiding wilde gaan volgen. Zij waren reeds op de hoogte van het HTI en hebben de opleiding bouwkunde op het HTI aan me voorgelegd. Na een open dag en wat telefoontjes was ik overtuigd om er de volgende periode mee te beginnen.

Hoe bevalt de opleiding?

Het bevalt me goed. Mijn huidige werkplek sluit naadloos aan bij de opleiding en onze groep bestaat uit veel enthousiaste werknemers in de bouw. Dat we tijdens de studie met veel (eigen) cases kunnen werken, maakt de theorie vaak gelijk toepasbaar in de praktijk. De opleiding vraagt echter wel erg veel vrije tijd, naast mijn werk ben ik gemiddeld nog ruim 10 uur per week bezig om aan school te werken.

Hoe ziet je toekomst uit?

Allereerst wil ik deze 3-jaar durende opleiding Bouwkunde met succes afronden. Vervolgens hoop ik enkele stappen te zetten binnen de organisatie. In de toekomst is het nog mogelijk dat ik een specialisatie zoals de opleiding bouwmanagement ga volgen.

Bekijk hier meer informatie over de deeltijdopleiding bouwkunde.

« Terug