Explosieve stijging openstaande vacatures in de bouw

grafiek stijging vacatures hti.pngvrijdag 23 maart 2018 09:08

De vacatures stijgen van 7.300 in Q4 2016 naar 14.200 in Q4 2017.

Het zal je wellicht niet verbazen, maar de openstaande vacatures in de bouw blijven maar stijgen. Waar het in Q4 2016 nog om 7.300 banen betrof, waren het er in Q4 2017 14.200. 

Het vinden van het juiste personeel is momenteel een uitdaging voor veel werkgevers. Zowel op de werkvloer, als op kantoor zijn door het hele land verspreid duizenden mensen nodig. En die cijfers lijken alleen nog maar te stijgen. 

 

Het verbaast Matthé van Baalen niet. Als European Leader Performance Driven Design bij Arcadis en lid van de raad van advies van HTI zegt hij: “In de bouwmarkt is thans sprake van een hausse, maar los daarvan is er die duidelijke trend naar meer en vooral hoger opgeleide specialisten”. 

Het wordt dus alsmaar lastiger om mensen te vinden met de juiste achtergrond en ervaring. Wij zien daarom een grote kans om medewerkers via een deeltijdopleiding een stap te laten zetten in de organisatie. Daarom organiseren we op zaterdag 21 april in Amsterdam een open dag om de deeltijdopleidingen bouwkunde, bouwmanagement, bouwkosten en beton & staal persoonlijk toe te lichten.

« Terug