Oud-HTI-student aan het woord

plaatje-hans-boven.jpgdinsdag 21 november 2017 10:01

Waar ben je op dit moment werkzaam?

Per 1 oktober 2017 ben ik begonnen als projectmanager bij Sweco (voormalig Grontmij) in Groningen. Daarvoor heb ik bijna 3 jaar gewerkt als projectcoördinator bij Rijndam Revalidatie te Rotterdam aan twee fantastische en grote ver- en nieuwbouwprojecten.

Wat is jouw functie en wat houdt deze functie in?

Mijn functie is projectmanager waarbij je de spin in het web bent om alle interne en vooral externe partijen met elkaar te verbinden, te coördineren en aan te sturen om het project succesvol te begeleiden en af te ronden. Verder ben ik financieel eindverantwoordelijk voor de projecten waar ik aan werk.

Wat was voor jou de reden om een opleiding aan het HTI te gaan volgen?

De reden voor mij om aan het HTI te gaan studeren was om mij na mijn basisopleidingen verder te verdiepen en te specialiseren in projectmanagement. Ik kan wel zeggen dat het HTI aan de basis heeft gestaan voor mijn verdere ontwikkeling tot projectmanager en tot wie ik nu ben.

Wat heeft het HTI voor jou betekend?

Het HTI heeft daarin veel voor mij betekend. In de 2-jarige opleiding heb ik veel geleerd over de inhoudelijke, maar ook de menselijke kant van projectmanagement en door het maken van veel opdrachten geleerd te plannen, te organiseren en door duidelijke deadlines met druk om te gaan. Door de inbreng van de heer Verdouw heb ik geleerd om goed naar mijzelf te kijken en te blijven reflecteren. “Je bent pas sterk als je je zwakheden durft te tonen”.

Wat vind je het grote voordeel van studeren aan het HTI?

Het voordeel voor mij om aan het HTI te studeren was dat ik dit naast mijn toenmalige baan kon doen. Het waren twee zeer intensieve en drukke jaren, maar het was zeer de moeite waard en heeft mij veel geleerd en ook gevormd.

Welk advies zou je iemand willen geven die nog twijfelt over studeren aan het HTI?

Studeren aan het HTI biedt veel voordelen. Bij sollicitaties die ik in het verleden heb gedaan heb ik gemerkt dat er binnen de bouwwereld veel waardering is voor het HTI; het HTI staat dan ook goed aangeschreven. Zeker een pluspunt op je CV.

« Terug