HTI opleiding Beton en Staal officieel geregistreerd als post-hbo opleiding

donderdag 20 juli 2017 19:17

De HTI opleiding Beton en Staal is officieel geregistreerd als post-hbo opleiding bij het CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland). CPION is een onafhankelijke organisatie, die post-initiële en permanente educatie-opleidingen toetst, diplomeert of certificeert en registreert. Zij doet dit onder andere voor de Stichting Post HBO Nederland (SPHBO).

Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft vastgesteld dat de HTI-opleiding tot Beton- en Staalconstructeur officieel een opleiding op post-hbo genoemd mag worden. “De beoordelingscommissie spreekt van een zeer gedegen en zware opleiding die zeker voldoet aan de eisen die aan een post-hbo opleiding kunnen worden gesteld. De commissie prijst deze driejarig opleiding met veel contacturen en zelfstudie per jaar, om de zeer uitgebreide en duidelijke beschrijving van de opleiding, en zaken als de eveneens zeer duidelijke leerdoelen (…). Het eindoordeel is positief.”

We zijn er ontzettend trots op dat de samenwerking tussen de docenten van de studierichting Beton Staal en de KPE Groep deze officiële registratie heeft opgeleverd. De KPE Groep is al een aantal jaren Managing Partner van het HTI en ondersteunt het HTI in haar ambities. Bovendien is dit opnieuw een bewijs dat het HTI kwalitatieve topopleidingen op bouwkundig en technisch gebied verzorgd!

CPION is onderdeel van Lloyd’s Register Nederland B.V., een mondiale autoriteit op het gebied van kwaliteitscontrole en certificeren. Dit garandeert kwaliteit en continuïteit. Lloyd’s Register Nederland maakt deel uit van de internationale Lloyd’s Register organisatie en omvat een aantal organisaties (waaronder CPION) op het gebied van kwaliteitsbeoordeling, certificeren en registreren. Deze bestrijken verschillende werkvelden en sectoren, maar hebben één ding gemeen: ze dragen allemaal bij aan hogere standaards op het gebied van educatie - van beroeps- tot hoger en post-initieel onderwijs.

« Terug