Oud-HTI-student aan het woord

2.pngmaandag 17 juli 2017 09:32

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar laten we graag een aantal oud-studenten vertellen waar zij op dit moment werkzaam zijn en wat hun HTI-opleiding hen heeft gebracht. Deze keer spreken we Hans van der Heijden.

Waar bent u op dit moment werkzaam?
Tijdens de studie aan het HTI was ik werkzaam als projectleider bij een architectenbureau. Na het behalen van de studie aan het HTI-Bouwmanagement ben ik als werkvoorbereider gestart bij Huybregts Relou B.V. Een bouwbedrijf met een omzet van 50 miljoen euro.

De opgedane kennis bij het architectenbureau, het afstuderen aan de HTS Bouwkunde (constructief) en het diploma van het HTI zijn een goede basis voor het uitoefenen van verschillende functies. Na mijn functie als Werkvoorbereider werd ik Projectleider, daarna Projectontwikkelaar bij CRA Vastgoed (zusterbedrijf) en vervolgens ging ik weer terug naar Huybregts Relou B.V. in de functie van Planontwikkelaar.

Wat is uw functie en wat houdt deze functie in?
Als Planontwikkelaar houd ik mij bezig met het ontwikkelen van gebouwen vanaf het eerste moment. Ik geef sturing aan architecten, constructeurs, adviseurs, bewaak de kosten in het ontwerptraject, ben vooral een teamspeler en zorg dat de projecten zover zijn uitgewerkt dat ze voor uitvoering gereed zijn.

Wat was voor u de reden om een opleiding aan het HTI te gaan volgen?
Ik heb gekozen voor HTI-Bouwmanagement om een opleiding te volgen die het vak als ontwikkelaar verder verbreed.

Wat heeft het HTI voor u betekent?
De opleiding heeft mij leren nadenken over processen, het werken in teams en vooral heel veel kennis bijgebracht.

Wat vindt u het grote voordeel van studeren aan het HTI?
Dat het een tweejarige opleiding is waarbij het eerste jaar algemeen is en het tweede jaar in het teken staat van het realiseren van een project. Dit doe je in een team van mensen die allemaal bouwkundig zijn en werken bij verschillende bedrijven door heel Nederland, waardoor je vooral veel leert van elkaar. Het tweede jaar kost veel vrije tijd, echter als het project binnen de planning gereed is geeft dit een enorme boost en heb je laten zien dat werken onder hoge druk wordt beloond. 

Welk advies zou u iemand willen geven die nog twijfelt over studeren aan het HTI?
Niet twijfelen, maar doen!! Blijven ontwikkelen en kennis delen is het mooiste wat er is!

« Terug