Oud-HTI-student aan het woord

KO.059642.jpgmaandag 12 juni 2017 12:47

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar laten we graag een aantal oud-studenten vertellen waar zij op dit moment werkzaam zijn en wat hun HTI-opleiding hen heeft gebracht. Deze keer spreken we Alexander Besselsen.

Waar ben je op dit moment werkzaam?       

“Momenteel ben ik werkzaam als kwaliteitscoördinator bij Koopmans Bouw b.v. Mijn werkzaamheden vinden ongeveer de helft van de tijd plaats op het kantoor in Enschede of Deventer en de rest van de tijd op onze projecten boven de lijn van Groesbeek naar Amsterdam. Het is een behoorlijk ambulante functie.”

Wat houdt je functie in?

“In mijn functie als kwaliteitscoördinator is het vooral zaak duidelijkheid te hebben over ‘standaard’ oplossingen binnen het bedrijf op het gebied van de kwaliteit. Van hieruit kunnen we gestructureerd verbeteringen ontwikkelen en doorvoeren. De afgelopen jaren is mijn rol als kwaliteitscoördinator vrijwel volledig verschoven naar het thema ‘veiligheid’. Om die reden heb ik een veiligheidskundige-opleiding afgerond om op dit aandachtsgebied een noodzakelijke verbeterslag te kunnen maken.”

Wat was voor jou de reden om een opleiding aan het HTI te gaan volgen?  

“Na mijn dienstplicht heb ik bewust gekozen om met mijn mts-diploma op zak te gaan werken en mij naast het werk op hbo-niveau te scholen via het HTI, dat ook toen al hoog stond aangeschreven. Daarbij kwam dat ik door het goed doorlopen van een entreetoets vrijstelling kreeg voor het eerste studiejaar.”

Wat heeft het HTI voor jou betekend?   

“Mijn opleiding aan het HTI heeft mij brede kennis op het gebied van materialen en constructieleer opgeleverd, waardoor ik gebouwen beter kan doorgronden en het productieproces beter kan optimaliseren.”

Wat vind je het grote voordeel van studeren aan het HTI?    

“Het opbouwen van werkervaring én gelijktijdig een opleiding op hbo-niveau volgen, vond ik een pluspunt. Vanuit de arbeidsmarkt wordt hierop ook uiterst positief gereageerd.” 

Welk advies zou je iemand willen geven die nog twijfelt over studeren aan het HTI? 

“Stel allereerst zeker dat je de opleiding écht wilt volgen. De combinatie werken en studeren kan zwaar zijn, maar levert tegelijkertijd zoveel op. Als je eenmaal begint merk je dat je met je klasgenoten in een flow raakt en de tijd voorbij vliegt. Ik heb dan ook maar één advies: Just do it!”

« Terug