Workshop Aardbevingsbestendig ontwerpen

seminar_aardbeving.pngdinsdag 21 juni 2016 12:38

Op woensdag 29 juni 2016 organiseert Bouwen met Staal de tweede workshop Aardbevingsbestendig ontwerpen met staal en metselwerk volgens de nieuwe NPR.

Op 18 december 2015 kwam namelijk de definitieve versie uit van de NPR 9998 voor de beoordeling van de constructieve veiligheid van een gebouw bij geïnduceerde aardbevingen.

Op 18 december 2015 is de definitieve versie van de NPR 9998 verschenen. Met deze praktijkrichtlijn is de constructieve veiligheid van gebouwen te beoordelen die onderhevig zijn aan aardbevingsbelastingen. Op woensdag 29 juni organiseert Bouwen met Staal deze interactieve workshop die concreet en praktisch ingaat op deze nieuwe richtlijn. De presentaties worden verzorgd door direct betrokkenen bij de totstandkoming van de NPR en door leden van de technische commissie 13 van Bouwen met Staal. Daarnaast wordt de inhoud van de richtlijn direct toepasbaar gemaakt door middel van rekenvoorbeelden en praktijkvoorbeelden.

De NPR 9998 kijkt expliciet naar aardbevingsbelastingen als gevolg van geïnduceerde aardbevingen door de aardgaswinning in de provincie Groningen. In het voorbije jaar zijn drie drukbezochte seminars georganiseerd over dit onderwerp. Deze seminars hadden een meer inleidend karakter. De workshop van 29 juni gaat praktisch in op de nieuwe NPR met een hoge mate van interactiviteit.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de themapagina bevingsbestendig op de website van Bouwen met Staal. Aanmelden voor deze workshop kunt u doen via het aanmeldformulier.

« Terug