Verdere optimalisering opleidingsaanbod voor bouw

ron en dick-001.jpgmaandag 20 april 2015 07:00

Het Hoger Technisch Instituut (HTI) en het opleidingsinstituut voor de bouw- en vastgoedbranche KPE werken officieel vanaf vandaag nauw samen. Onafhankelijk van elkaar merkten beide opleidingsinstituten dat de vraag in de markt verandert. HTI krijgt meer vraag naar cursussen en trainingen en KPE krijgt meer vraag naar langdurige opleidingen. Uit gezamenlijke verkenningen in de markt blijkt dat klanten graag een actueel, breed en op elkaar afgestemd opleidingsaanbod zien van opleidingen, trainingen en cursussen. Door deze intensieve samenwerking wordt de kwaliteit van het gehele opleidingsaanbod van beide instituten verder verhoogd en geoptimaliseerd. Daarmee willen zowel HTI als KPE anticiperen op de marktvraag van nu en in de toekomst. Daar plukt de gehele bouwbranche van opdrachtgevers, medewerkers, studenten tot opdrachtnemers, ontwerpers en adviseurs de vruchten van.

Versterking door samenwerking

Dick Singerling, voorzitter HTI: “Ook de bouwbranche is aan verandering onderhevig. Dat zien we onder andere terug in het aantal studenten, terwijl de werkgevers staan te wachten op deze HBO-afgestudeerden. Daarnaast heeft het bedrijfsleven ook wensen en stelt het eisen aan haar potentiële medewerkers en bestaand personeel. Daar willen wij graag als opleidingsinstituut op inspelen en anticiperen door onder andere nauw samen te werken met KPE. KPE en HTI delen dezelfde visie als het gaat om onderwijs en kwaliteit van de cursus- en trainingsprogramma’s. Het gaat echt om vakinhoudelijke kennis in onze opleidingen. Bovendien kunnen we gebruik maken van elkaars netwerk en zit er een overlap in onze doelgroepen waar wij juist door samen te werken extra meerwaarde kunnen creëren. KPE heeft verder een professionele backoffice en een stevige Raad van Advies. Al deze elementen maakt dat KPE voor ons een perfecte samenwerkingspartner is, wat uiteindelijk ten goede komt richting de kwaliteit en het aanbod van onze opleidingen.” Ron Koenen, directeur KPE: “HTI heeft een goede reputatie, dat staat voor kwaliteitsonderwijs op HBO en HBO+ niveau in de bouw. Dit is tot op heden het enige instituut in Nederland die antwoord geeft op de marktvraag naar gekwalificeerde medewerkers in de bouw. Wij willen al onze opdrachtgevers, studenten en cursisten hoogwaardige kwaliteit in ons aanbod blijven bieden en het aanbod optimaal laten aansluiten bij de wensen van onze doelgroepen. Dat doen wij onder andere door deze intensieve samenwerking aan te gaan met HTI.”

Over HTI

Het Hoger Technische Instituut te Amsterdam is een particuliere onderwijsinstelling die reeds 75 jaar bestaat. Deze instelling biedt opleidingen aan als bouwkunde, beton- en staaltechniek, bouwkosten en bouwmanagement. De opleidingen bouwkunde, bouwkosten en bouwmanagement zijn HBO niveau, beton- en staaltechniek is HBO+ niveau.

Over KPE

KPE is het opleidingsinstituut voor de bouw- en vastgoedbranche en trendsetter als het gaat om het initiëren en ontwikkelen van nieuwe trainingen, opleidingen en cursussen. Alle inhouden worden gekenmerkt door de direct toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Dat biedt de cursisten een meerwaarde: theorie komt tot leven door praktijkvoorbeelden. KPE bestaat inmiddels ruim 15 jaar en heeft vestigingen in Dordrecht, Maastricht, Doetinchem en Groningen.

« Terug