Binding in de bouw

website 2.jpgvrijdag 21 november 2014 12:05

Afgelopen 20 november werd wederom een Betondag georganiseerd met het thema Beton Bindt. Het HTI was als exposant aanwezig op deze dag en ontdekte dat niet alleen beton bindt.

Tijdens de Betondag mochten onze standhouders veel oud-HTI-studenten begroeten; een heuglijk feit als je beseft dat het HTI 75 jaar bestaat en er dus altijd wel stof is voor een constructief praatje. Net als in elk ander gesprek ging het ook hier over de actualiteit, namelijk de toekomst van de bouwsector. De bouwsector: een grote kleine wereld, waar de recessie hard heeft toegeslagen, maar waar nu langzaam een einde komt aan de neergaande cijfers. En deze ontwikkeling nodigt uit tot reflectie over het opleiden van werknemers.

Te licht bevonden

Wat de jonge afgestudeerde zich niet reasliseert: de werkgever is van mening dat de jonge afgestudeerde constructeur  de essentie van constructies mist. De door de computer ingegeven formules worden zo aangenomen, waardoor het ontdekken van fouten en het maken van herberekeningen bijna onmogelijk is. Het tijdig ontdekken van fouten is een belangrijke kostenbespaarder. Daarbij komt dat een bedrijf, dat goed is in het maken van herberekeningen, met regelmaat kan rekenen op mooie opdrachten, onder andere vanuit de overheid; een mooie omzet verhogende kans. Kortom: een goed opgeleide constructeur kan een kostenbesparend element in een organisatie zijn.

Kennis van zaken

Het is te makkelijk dat de werkgever, zoals hierboven geschetst, wijst naar de afgestudeerde of de reguliere opleidingen. Ook de werkgever kan de werknemer attenderen op kansen in opleidingsland. De werkgever kent deze wereld door en door en kan, door zelf gebruik te maken van deze in de praktijk verworven kennis, zelf kostenbesparende beslissingen maken over het opleiden van eigen personeel.

Het HTI bindt

Ook op deze Betondag ontdekten wij dat het HTI bindt. Heb je een deeltijdopleiding aan het HTI gevolgd? Dan kun je jezelf inschrijven in het Constructeursregister, waardoor jij als professional echt zichtbaar wordt. Het register is bedoeld om potentiele opdrachtgevers toegang te geven tot echte constructeurs, die kwaliteit en deskundigheid bieden. 

Wil je, of je nu werknemer of werkgever bent, meer weten over de kansen die het HTI jou biedt? Kijk dan op http://www.hti-opleidingen.nl/opleidingen/beton-en-staal

« Terug