Waarom in deeltijd studeren bij een private instelling?

adviesrapport-flexibilisering-hoger-onderwijs_Page_01.jpgzaterdag 12 april 2014 17:40

Het snelle antwoord is dat een private opleiding veel contact met de markt heeft, de studenten en de werkgevers. Daardoor bijft de lesstof van hoog niveau en doorlopend afgestemd op de behoeften uit de markt.

Het onderzoek 'Flexibel hoger onderwijs voor volwassenen' (bijgevoegd) toont echter een sterke terugloop van het deeltijdonderwijs bij de reguliere hogescholen, het zogenaamde ‘bekostigd onderwijs'. Hoe komt dat? 

Ik snap dat wel. Het bekostigd onderwijs is afhankelijk van de financiering door de overheid. En daarvoor zijn regels nodig. De regeldruk van de overheid is echter zo groot, dat er heel veel managers nodig zijn om daar aan te voldoen. En meer managers betekent minder tijd en geld voor het lesgeven. Daardoor is er weinig contact met de met de markt en loopt de lesstof snel achter bij de ontwikkelingen. 

En hieruit blijkt dat de levensader van goed onderwijs niet overheidsgeld moet zijn, maar dat waar de klanten behoefte aan heeft. En dat kun je alleen goed regelen bij een private opleiding. Zoals bij ons.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
adviesrapport-flexibilisering-hoger-onderwijs.pdf1.1 MBapplication/pdfdownload

« Terug