Groei seniorenwoningen vergt professionals met actuele kennis

140111_HTI Opleidingen _555.jpgwoensdag 26 februari 2014 20:08

ABN-AMRO verwacht groei in de bouw en roept op tot betere samenwerking. Ze vergeten dat er ook opnieuw in technische vakkennis moet worden geïnvesteerd.

Het economisch studiecentrum van ABN-AMRO voorziet groei in de bouw en met name voor seniorenwoningen. De vergrijzing zorgt voor behoefte aan nieuwe woningen, maar vooral ook aanpassing van de woningen van de wat meer welgestelde senioren.

Door de malaise is het reservoir aan kennis sterk gekrompen door uitstroom, pensioen en weinig nieuwe instroom. Bovendien is er veel regelgeving veranderd en zijn er nieuwe technologieën in gebruik, zoals BIM. Niet iedereen kan daar zo maar mee werken, daar is (bij)scholing voor vereist.

Voor de bedrijven en de bouwprofessionals is het belangrijk om die kennisopbouw in mee te nemen met de toekomstplanning. De materie is behoorlijk complex, de regelgeving gedetailleerd en om echt te kunnen werken met BIM moet je meer kennis en vaardigheden hebben dan alleen maar de computer aanzetten. We spreken dus niet meer over een cursusje hier, een spreekbeurtje daar, maar over gedegen opleidingen als je deze groeikansen wilt benutten.

Artikel vergrijzing biedt kansen voor de bouw 

Dieter de Vroomen
bestuurder Hoger Technisch Instituut

« Terug